Informace o alergenech v pokrmech.

Školní jídelna při ZŠ  Dr.Horáka v Prostějově sděluje, že v souvislosti s platností Nařízení Evropské rady a parlamentu 1169/2011 od 13.12. 2014 rozšiřuje informace o přítomnosti alergenů v jednotlivých vydávaných pokrmech. 

Nařízení Evropské rady a parlamentu definovalo 14 níže uvedených alergenů, které mohou u citlivých jedinců způsobit zdravotní problém. 

  • Obiloviny obsahující lepek
  • Korýši a výrobky z nich
  • Vejce a výrobky z nich
  • Ryby a výrobky z nich
  • Jádro podzemnice olejné
  • Sójové boby a výrobky z nich
  •  Mléko a výrobky z nich
  • Suché skořápkové plody
  • Celer
  • Hořčice
  • Sezamová semena
  • Oxid siřičitý
  • Vlčí bob
  • Měkkýši

Aby mohli rodiče lépe reagovat na potřeby svých dětí, bude s platností od 1.12.2014 jídelníček doplněný o čísla jednotlivých alergenů v každém pokrmu podle přiloženého seznamu. Věříme, že strávníci toto rozšíření informací a s tím související úpravu  technologie přípravy pokrmů přivítají a zvýší se tím důvěryhodnost školní jídelny. 

vedoucí školní jídelny - Hermanová Helena

Copyright © Škola Dr. Horáka, Prostějov | Prohlášení o přístupnosti